Indigo - ett måste för alla matälskare

Alla tycker väl om en god matupplevelse och en sådan får man verkligen på Indigo i Örebro. Det finns många små smarriga tapasrätter att välja mellan och mysfaktorn på resturangen är hög. Dock kan det vara svårt att få sittplatser då det inte går att reservera bord. Ett tips från oss är att gå dit i tid och ha lite tålamod, maten är helt klart värd att vänta på!












Trevlig smakupplevelse!
/Josefin, Karin, Marika, Elin & Ida

Pasta med kött och kantareller

Härligt god pastarätt, funkar både som lite lyx till vardagen som fest på helgen!



Har tyvärr inga exakta mått men detta är vad rätten innehåller: 

Pasta penne
Strimlat nötkött (jag tog sånt som redan var strimlat i paketet, biff)
Purjolök
Kantareller (2 burkar, eftersom mina egenplockade redan var slut ;))
1 burk Icas egna creme fraiche- smak av champinjoner och kantareller
Grädde
Salt, peppar, vitlökspulver
Babyspenat
Pärltomater

Börja med att koka pastan. Stek köttet- inte för länge, det ska bara bli precis rosa inuti. Ställ sedan köttet åt sidan. Skölj kantarellerna, hacka purjolöken och stek på det tillsammans med cremefraichen och grädden. Krydda. Blanda sedan köttet, pastan och kantarell- och purjolöksblandningen. Blanda i tomater och babyspenat så det bara får lite värme. Klart att servera! Supergott och enkelt!

Gott gottigott gott!
/Elin


Spenatsoppa


Spenatsoppa, ja antingen älskar man det eller hatar det- eller vad säger ni? Här hemma älskar vi det. Det är ju både fantastiskt lätt att göra och tar minimalt med tid. Perfekt en trött vardagskväll!

Detta behövs till ca 2 portioner:

250 g hackad, fryst spenat
1-2 msk smör
1 gul lök
2 msk mjöl
6 dl vatten
1 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
Salt, peppar
4 eller fler? Ägg

Koka önskad mängd ägg i 8 minuter.

Börja med att hacka löken. Fräs löken och den frysta spenaten i 1-2 msk smör. När det smält samman, pudra över mjölet. 


Tillsätt sedan vattnet och smula i buljongtärningen. Låt koka i 10 minuter under lock. Rör då och då.
Tillsätt sedan grädden, salta och peppra och smaka av. Kör runt med en stavmixer en kort stund.

Skala äggen och dela i halvor. Servera med mjölk (och dagen till ära gjorde vi även vitlöksbröd).


Smaklig måltid!
/Elin

Äppelpaj

Med hösten kommer äpplena och då är det dags för en hederlig äppelpaj med vaniljsås!
Smuldeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl (nu hade jag slut på havregryn, annars är det så gott att byta hälften av mjölet mot hevregryn)
1 dl socker
Knåda samman till en smuldeg.
ca 4-6 äpplen beroende på storlek och önskad mängd. Skala äpplena och skiva dem. Lägg i en form och strö massa kanel över. Strö smuldegen över. Grädda i ugnan ca 20 minuter i 225 grader.

Servera med vaniljsås och njut!




/ Johanna

Tomat- och paprikasoppa


Denna soppa värmer gott i höstrusket och är desutom jättegod!

Ingredienser:  4 port
1 kg tomater
2 röda paprikor
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 msk olivolja
5 dl grönsaksbuljong (5 dl hett vatten och 1 buljongtärning)
2 tsk torkad timjan
salt och peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna i halvor. Dela paprikorna och ta bort körnhuset. Skiva vitlök och rödlök. Lägg allt på en ugnsplåt och ringla olivolja över. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Lägg alla grönsakerna i en matberedare eller mixa med mixerstav tills blandningen är slät. Häll över i en kastrull och späd med buljong. Strö över timjan och låt soppan koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Här serverades soppan med stekt halloumiost i bitar.

Smaklig måltid!
//Johanna

Grönpepparbiffar med rårakor

Förra helgen lagade jag grönpepparbiffar med rårakor, grönpepparsås och en fräsh sallad. Tyvärr glömde jag ta kort på det färdiga resulatet men oj så gott det blev. Verkligen något ni borde pröva.


4 portioner

BIFFAR
500  g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar (efter smak)
100 g philadelphiaost
2 tsk grönpeppar
1 krm salt

RÅRAKOR
1 kg potatis
salt, svartpeppar


GRÖNPEPPARSÅS
1/2 gul lök
1 dl vatten
1 köttbuljong
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk grönpeppar
3/4 msk maizenaredning
soja


Blanda ihop nötfärsen, ägg, salt och svartpeppar. Dela färsen i fyra bitar och platta ut dem till rundlar som är ca 8 cm i diameter. Rör ihop philadelphiaost, krossad grönpeppar och salt. Fördela röran på biffarna. Forma färsen runt osten och nyp ihop kanterna ordentligt. Stek biffarna i smör på medelvärme.



Skala potatisen och riv den på den grova sidan av rivjärnet. Stek tre rårakor i taget i smör, salta och peppra med lite svartpeppar. Varmhåll rårakorna under tiden de andra steks genom att lägga dom i en ungsform som du sätter in i ugnen på 125 grader.



Hacka löken och stek i smör tills den blir mjuk och glansig. Häll i vatten och köttbuljongen och låt det koka i 5 minuter. Tillsätt krossad grönpeppar och grädde. Häll i maizena och koka några minuter tills såsen tjocknat.

Ett tips är att börja med att steka rårakorna, dem tar nämligen längst tid att steka.

Smaklig måltid allihopa!
/Ida

Västerbottenpaj


Jag har flera gånger denna hösten gjort denna supergoda västerbottenpaj och tänkte därför nu dela med mig av receptet. Hoppas det faller flera av er i smaken!


2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
1/2 msk vatten

3 ägg
3 dl gräddfil
200-225 g riven västerbottenost
1/2 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar

Mät upp mjölet och häll i en bunke. Skär kylskåpskallt smör i små bitar och arbeta ihop dem med mjölet och blanda till sist i vattnet. Låt degen sedan vila övertäckt i minst 30 minuter i kylskåpet. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 10-15 minuter i 225 grader. Ta sedan ut formen och sänk värmen till 200 grader.

Vispa äggen till skum och rör i gräddfilen. Tillsätt den rivna osten, salt och peppar. Fyll pajskalet med ostblandningen och sätt in i ugnen. Grädda pajen tillls den får en gyllende yta, i cirka 25 minuter.

Smaklig måltid!
/Ida

RSS 2.0