Spenatsoppa


Spenatsoppa, ja antingen älskar man det eller hatar det- eller vad säger ni? Här hemma älskar vi det. Det är ju både fantastiskt lätt att göra och tar minimalt med tid. Perfekt en trött vardagskväll!

Detta behövs till ca 2 portioner:

250 g hackad, fryst spenat
1-2 msk smör
1 gul lök
2 msk mjöl
6 dl vatten
1 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
Salt, peppar
4 eller fler? Ägg

Koka önskad mängd ägg i 8 minuter.

Börja med att hacka löken. Fräs löken och den frysta spenaten i 1-2 msk smör. När det smält samman, pudra över mjölet. 


Tillsätt sedan vattnet och smula i buljongtärningen. Låt koka i 10 minuter under lock. Rör då och då.
Tillsätt sedan grädden, salta och peppra och smaka av. Kör runt med en stavmixer en kort stund.

Skala äggen och dela i halvor. Servera med mjölk (och dagen till ära gjorde vi även vitlöksbröd).


Smaklig måltid!
/Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0