Mustigt filbröd

Ett saftigt matbröd som både är nyttigt och smakar ljuvligt-det perfekta "utflyktsbrödet" helt enkelt!

Du behöver:

1liter filmjölk
4tsk bikarbonat
2tsk bakpulver
2dl mörk sirap
2tsk salt
1dl solrosfrön
1dl linfrön
1dl russin
3dl havregryn
2msk brödkryddor
2dl vetekli
10-12dl rågsikt

Börja med att sätta på ugnen på 100 grader.

Blanda ner bikarbonat och bakpulver i filmjölken och tillsätt sirap, salt, solrosfrön, linfrön, russin, havregryn och brödkryddor och blanda väl.

Tillsätt vetekli och rågsikt och blanda om väl. Degen ska vara lite kladdig!

Häll degen i en smord långpanna( Jag använda mig av en sådan där avlång brödbakform till limpa, ni vet? och då fyllde jag två sådana formar till hälften och det blev perfekt till 2st limpor.)

Ställ in i ugnen. Efter 45 minuter i ugnen höjer du temperaturen till 175 grader. Låt sedan brödet stå ytterliggare i 30 minuter eller tills det har fått fin färg.

Låt brödet svalna i formen.

Avnjut med något gott pålägg! Mums! Receptet kommer från ICA:s kokbok Hela Sveriges Husman.

/Marika
 
 

RSS 2.0