Moules frites


Vitvinsmarinerade blåmusslor med hemmagjorda pommes frites. Helt underbart gott!


Blåmusslorna:
1 kg blåmusslor
1 finhackad schalottenlök
2 krossade vitlöksklyftor
0,25 dl olivolja
0,5 dl torrt vitt vin
salt och peppar

Tvätta musslorna riktigt noga under kallt rinnande vatten. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De musslor som då inte sluter sig måste slängas. Känn också efter om det är någon mussla som är tyngre än de andra. Då kan den innehålla lera och måste också den kastas.

Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan. Tillsätt musslorna och häll på vinet. Lägg på locket och låt koka i 3-5 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra. Klara att serveras!


Pommes frites:
Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär potatisen i smala stavar. Häll lite olivolja och en liten klick smör på en plåt lägg på potatisen. Salta och peppra rikligt. Stek potatisarna i mitten av ugnen tills de har fått en gyllenbrun färg. I ca 20-30 minuter.


Till detta serverade jag hemmagjord aioli som du hittar receptet på här.


Smalig måltid och lycka till! :)
/Ida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0