Jordärtskockssoppa

Supergod krämig soppa
4 portioner
500 g jordärtskockor
3 potatisar
1,5 dl vitt vin
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
½ l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Skala och skär jordärtskockorna och potatisarna i mindre bitar, hacka eller pressa vitlöken och fräs tillsammans med smör i en kastrull. Tillsätt vin och låt koka ihop någon minut. Tillsätt vatten och buljongtärningarna och rör om. Låt koka i 15 min. Mixa till en slät soppa. Rör i grädde och värm upp. Smaka av med salt och svartpeppar. Garnera gärna med någon grön kvist. Servera med ett gott bröd.
Soppan passar lika bra som förrätt som varmrätt!
/ Elisabeth och Johanna

Kommentarer
Postat av: Ida

Nu måste jag väl snart prova den här beryktade soppan :)

2012-03-23 @ 13:15:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0