Helstekt marinerad fläskfilé med mangosallad och hasselbackpotatis


Chipotle- och mangomarinerad helstekt fläskfilé med härlig mangosallad och hasselbackpotatis

 

Marinad:
2 dryga teskedar chipotlepasta (Santa maria..finns på tacos hyllan)
1 dl vatten
1 halv mango
1-2 msk vitvinsvinäger
2-3 tsk strösocker

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka i ca 2 minuter. Ta därefter stavmixern och mixa till en jämn sås. Häll sedan marinaden över fläskfilén (som är putsad och klar) i en påse. Låt stå i kyl, gärna några timmar. När det är dags att tillaga köttet, börja med att dela fläskfilén i två bitar. Stek på hög värme så köttet får en fin yta, häll över marinaden som blev kvar i påsen. Dra sedan ner värmen och stick i en köttermometer i ena delen av köttet. Lägg på ett lock och låt vara tills innertemperaturen visar 65 grader. Därefter lägger du köttet i folie och en handduk runt om folien, låt ligga i ca 10 minuter. Därefter skivar du upp köttet i önskad storlek. Klart att servera :)

Supergott!

Psst, chipotlepastan är STARK, så 2 teskedar kan vara för mycket enligt vissa, för lite enligt andra, testa er fram! :)

/Elin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0