Passionsfruktscheesecake med vit choklad


En härlig cheesecake med smak av vit choklad och passionsfrukt.


Botten:
8 digestive kex
6 bragokex
125 g smör
 
Fyllning:
3 gelatinblad
400 g philadelphiaost
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
1/2 citron rivet skal + saften
5 passionsfrukter
150 g vit choklad
 
Topping:
1 gelatinblad
1/2 dl vatten
2 msk socker
2 passionsfrukter
 
Sätt ugnen på 200 C och smält smöret. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut detta på botten av en bakform med avtagbar botten(gärna med fastklämt bakplåtspapper i botten så du lätt kan föra över kakan till ett tårtfat vid servering!). Grädda ca 10 min.
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Passera sedan passionsfrukterna genom en sil och blanda saften med philadelphiaosten till en mjuk smet. Blanda ner socker, vaniljsocker och citronskal. Smält den vita chokladen och rör ner i smeten. Värm citronjuicen i en kastrull och lägg i gelatinbladen och låt smälta under omrörning, vispa sedan i detta i ostsmeten och häll över smeten i formen. Ställ kallt ett par timmar.
 
Efter det är det dags för att göra toppingen. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter. Värm socker och vatten i en kastrull och lägg ner gelatinbladet och rör så det smälter. Skrapa ur passionsfrukterna och blanda ner dem. Häll toppingen över kakan och låt stå kallt ytterligare ett par timmar.
 
(Denna kaka blir rätt låg men ändå lagom tycker jag men vill man ha en högre kaka med mer fyllning så är det bara att dubbla receptet på smeten! Recept från matplatsen!)


/ Marika


Kommentarer
Postat av: Johanna

Marika, den här ser verkligen jättegod ut. Måste prövas!!

2012-01-18 @ 19:46:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0