Hemmagjorda burgare med coleslaw och ugnspotatis


Hemmagjorda hamburgare med hemmagjord dressing, coleslaw och ugnspotatis

Till detta behövs:

300-400 g nötfärs
Hamburgerbröd (antingen bakar du själv eller köper för enkelhetens skull)
Salt, vitpeppar, chilipulver
2 msk vatten

Dressing:
1,5- 2 dl cremefraiche
2 msk senap
1,5 msk ketchup
1 tsk tomatpuré
½ finhackad gul lök
2 dryga matskedar bostongurka

Coleslaw:
4 små morötter
En liten del av ett litet vitkålshuvud (blir mycket vitkål!) Tror jag tog ungefär 1/4, om inte mindre!
1,5 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
½ finhackad gul lök
2 tsk fransk senap
Salt, peppar, lite socker

Ugnspotatis:
Potatis
Pommeskrydda

Ex. på tillbehör:
Tomat, salladsblad, lökskivor, cheddarost, ketchup, senap, gurka...


Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen som pommesstripes. Lägg potatisen på en ugnsplåt och ringla olivolja över. In i ugnen när den är uppvärmd till 225 grader och låt stå i ca 30 minuter.

Riv morötter, finhacka löken och strimla vitkålen. Blanda i en stor skål med creme fraiche, majonnäs och senap. Smaka av med salt, peppar och en gnutta socker.

Börja med dressingen. Blanda cremefraiche, tomatpuré, senap, ketchup, finhackad lök och bostongurka. Mixa med en stavmixer tills det blivit en jämnare röra. Låt stå kallt tills det andra är klart!

Blanda köttfärsen med kryddorna och lite vatten. Dela upp i fyra delar och forma först till bollar som du sedan trycker ut mot en blöt skärbräda. Lägg lite smör i en stekpanna och lägg i burgarna när smöret börjat bubbla lite. TIPS- tryck ner tummen litegrann i mitten av burgarna för att de inte ska svälla upp. (Såg tipset på något matprogram som jag inte minns vilket det var, och det funkar!). Stek ca 2-3 minuter innan du vänder på de. Efter ca 1 minuts stektid på andra sidan kan du lägga på en ostskiva (om du nu vill ha en ostburgare). Den smälter lagom tills burgaren är klar.

Sedan är det bara att dekorera burgaren med dina favorittillbehör. Glöm inte potatisen i ugnen! :)

Smaklig måltid!

/Elin






Kommentarer
Postat av: Ida

Gött Elin!

2012-01-24 @ 22:45:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0