Duchessepotatis


Ett roligt alternativ till vanlig klyftpotatis. Smakar gott och ser festligt ut.


(Recept från alltommat.se)

4port.

8-10st potatisar, medelstora
1-2msk smör
2st äggulor
2,5dl västerbottenost
1dl gräslök                
½  tsk salt
svartpeppar, nymald

Koka potatisen mjuk och slå av kokvattnet. Riv osten och hacka gräslöken. Pressa potatisen och rör i smör, äggulor, ost och gräslök till ett mos. Krydda med salt och peppar. I samband med serveringen spritsar du moset till toppar på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och gratinerar topparna ca 8 minuter i 250° ugn.



Jag serverade min duchessepotatis till ugnsstekt färsk lax, gräslökssmörsås, sparris och coctailtomater.


/ Marika

 


Kommentarer
Postat av: Ida

Det här var verkligen supergott Marika. Men kan inte du lägga upp såsen också? :)

2012-01-09 @ 22:01:42
Postat av: marika

Vad kul att du tyckte om det! Jo visst,Självklart kan jag lägga ut såsen också!:-)

2012-01-09 @ 22:41:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0