Mini rocky road cupcakes


I like big time!


Cupcakes:
90 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1/2 dl minimarshmallows
1/2 dl chashewnötter

Topping:

100 g mörk choklad
1 1/4 vispgrädde
1 tsk honung
12,5 g rumsvarmt smör

Minimarshmallows och chashewnötter till dekoration.


Cupcakes: Smält smöret i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält på låg temperatur. Blanda till en jämn smet, dra kastrullen från plattan och låt svalna lite. Vispa äggen lätt tillsammans med sockret och rör sedan ner chokladsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt, rör ner i smeten och rör ihop till en jämn massa. Fördela smeten i muffinsformarna, tryck ner chashewnötterna och minimarsmallowsen och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 10-12 minuter. Muffinsarna kan gärna vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna.

Topping: Hacka chokladen ganska fint. Koka upp grädden med honungen, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden. Rör tills all choklad har smält. Låt helst glasyren stelna i rumstemperatur till nästa dag. Men om du har bråttom kan du ställa den en stund i kylskåpet. Men passa noga på så att den inte blir för kall och hård.

Bred chokladglasyren på varje cupcake och dekorera med marshmallows och nötter.


Vill man göra stora cupcakes dubblar man bara receptet! :)
/Ida
Recept av Mia Öhrn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0