Marabou chokladkaka


Mmm...marabou

4 ägg
2 dl socker
2 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
200 g smör
250 g marabou choklad (går bra att använda marabou med smak, t.ex. mint)

Börja med att smörja och bröa en form. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver i äggsmeten. Smält smör och choklad, blanda sedan samman allt. Grädda kakan i 11-12 min på 225 grader. Om ni önskar kan ni, som jag, smälta lite av chokladen för garnering. Servera gärna med grädde!

Tips: Bakar du kakan samma dag blir den gärna lite rinnig men får den stå över natten blir den härligt krämig likt en klassisk kladdkaka. Men den är dock lika god när den är rinnig, så vilken dag ni väljer att baka är alltså en smaksak.

Ät och njut!!

/ Karin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0