Bloggfesten: Marinerade kycklingben glaserade med sweet-chili-sauce

Mina bidrag till bloggfesten blev ett som krävde lite mer arbete och ett väldigt enkelt - marinerade kycklingben! Perfekt för den som snabbt behöver fixa iordning något litet, som man kanske inte äter så ofta.
Kycklingben
Marinad (allra godast att göra själv, man här slog latmaken till och det blev en färdig Santa Maria Allround
marinad. För övrigt är Marika en fena på marinader och jag tror det finns några tips här på bloggen - annars blir detta en efterlysning på fler goda marinader, som kanske borde tillägnas ett eget inlägg inför sommarens grillfester!)
Sweet-chili-sauce

Marinera kycklingbenen och låt dem stå en stund. Tillaga dem i ugnen ca 30-40 minuter, tills köttsaften är klar och köttet lossnar lätt från benen - då är de klara. Pensla dem därefter med sweet-chili-sauce. Därefter kan kycklingbenen värmas på lite till i ugnen för att få en liten karameliserad yta av sweet-chili-saucen. Färdigt att servera!
Enkelt - men gott!!
//Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0