Baguetter


Ett måste för alla bröd älskare! Skulle vilja kalla det ett fusksurdegsbröd. Så enkelt och så gott!


3 stycken


3 ärtstora bitar jäst

3 dl ljummet vatten
1,5 tsk salt
1/4 dl vetekli
7 dl vetemjöl special, cirka


Rör ut jästen i vattnet och blanda i resten av ingredienserna. Degen skal inte bli fast utan förbli lite kladdig. Täck bunken med plastfolie och låt den stå i minst fem timmar. Degen kan "jäsa" i upp till 18 timmar så den kan göras på kvällen och gräddas till frukost på morgonen.

Skjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Vik degen en gång över sig själv så att båda sidorna blir mjölade. Dra ut degen till en rektangel, ca 15x25 cm och dela den sedan i 3 lika långa delar. Mjöla snittytorna och vrid degen med lätt hand till tre baguetter som du sedan lägger på en plåt med bakplåtspapper. Låt dom sedan vila medans du värmer upp ugnen till 275 grader. Grädda sedan bröden i mitten av ugnen i 13-14 minuter. Låt baguetterna svalna på galler utan bakduk.


Lycka till!
/ Ida

Kommentarer
Postat av: Ida

Nu har jag även gjort receptet så att det blir två baguetter i stället för tre. Då hade jag:



2 ärtstora bitar jäst

2 dl ljummet vatten

1 tsk salt

1 msk och 2 krm vetekli

4-4,5 dl vetemjöl special

2012-02-20 @ 14:52:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0