Kassler med hollandaisesås, broccoli och ris

Superenkel maträtt- Kassler i ugn med hollandaisessås, broccoli och ris
 
Kassler
Broccoli
Hollandaisesås (köpt eller hemmagjord).
Ris
Paprikakrydda
 
Sätt ugnen på 175 grader. Koka broccoli lätt, häll sedan över den i en ugnsfast form. Skiva kassler och lägg på broccolin. Koka ris. Gör hollandaisesås (antingen från grunden eller sån som finns färdig att vispa ihop, men egengjord är absolut godast och hur enkelt som helst enligt mig). Häll över såsen över kasslern och krydda med paprikakrydda. In i ugnen tills det fått gotta ihop sig!
 
Hollandaisesås
3 äggulor
150 g smör
2 msk vatten
2 tsk saft av citron
Salt, peppar
 
Smält smöret och låt svalna lite. Vispa äggulor och vatten i en kastrull/bunke som står över en annan kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt tills det tjocknar. Ta sedan bort bunken från vattenbadet och vispa i smöret lite i taget- först några droppar som sedan övergår i en jämn stråle. Ta inte med bottensatsen i smörkastrullen. Smaksätt sedan med citronsaft, peppar och salt.
OBS! Om äggblandningen skär sig när du häller i smöret, ska det funka att hälla i lite kallt vatten, eller en isbit och göra om..
 
Så enkel och god vardagsrätt!
 
Smaklig måltid /Elin

Kommentarer
Postat av: Ida

Jag måste prova det här!!

2012-08-15 @ 22:44:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0