Caesarsallad med chilimarinerad kyckling


En underbart god caesarsallad med riktigt saftig och smakrik kyckling.

Inspiration till den här salladen har jag fått från tidningen Buffé. Förbered gärna kycklingen dagen innan och lägg i marinad över natten så blir den extra god.

För 4 personer
600g Kycklingfile

Marinad
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 msk torkad oregano
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 msk soja

Caesarsallad
Romansallad
pärltomater
gurka
1 påse vitt rostbröd (till krutonger!)
olivolja och persillade
Hyvlad eller riven parmesan till garnering

Dressing
1 dl grovt riven parmesanost
1 ägg
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk kapris
2 dl matolja

Dag 1: Stek kycklingen i ugn, salta och peppra. Lägg sedan kycklingen i marinaden över natten.

Dag 2: Mixa riven parmesan, ägg, citronjuice och kapris i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning.

Skär bort kanterna på rostbrödet och skär brödet i små fyrkanter. Rosta i en stekpanna på medelvärme i olivolja och persillade.

Blanda sallad, gurka och tomater och kyckling. Ringla dressing över. Strö över krutonger och riven parmesanost.

Ät och njut av en god sallad!



/Marika

Kommentarer
Postat av: Sabina

Godaste salladen!!

2011-11-20 @ 13:07:00
Postat av: milla

Så gott, en av mina favoriter har inte provat att marinera förut till denna sallad tack för tipset

2011-11-20 @ 15:04:01
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Ida

Vad gott det ser ut! Det skal definitivt provas :)

2011-11-22 @ 16:39:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0