Frusen fluffig polkagriskaka!


Igår vankades det födelsedagsmiddag här hemma för lilla tjejligan. En viss person fyller nämligen år nästa vecka=) Till efterrätt testade jag att baka en polkagriskaka från matplatsen som blev riktigt god!


kakbotten:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör


Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar


Några polkagrisar till dekorering
O´hoj Chokladsås


Börja med kakbotten. Blanda ihop kakor, kakao och smör och kör detta i en matberedare. Tryck ut kakblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ i frysen.


Vispa grädden och blanda försiktigt ner den i marshmallowfluffet. (Rör försiktigt, så du inte rör ut fluffet helt!) skvätt i några droppar pepparmyntsolja och smaka av. Lägg ca en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.


Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner polkakrosset i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.


Ta den lilla resterande krämen och blanda i några droppar karamellfärg så den blir läckert rosa! Klicka ut den rosa krämen över  den vita i formen. Sedan står det i receptet att man ska göra ett virvlande mönster i krämen med hjälp av en kniv men jag bredde krämen slät med en slickepott i stället!


Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar och chokladsås.


Marshmallowfluffet gör att kakan blir riktigt krämig och god. Den svalkande och friska polkagrissmaken ihop med chokladsåsen blir en oslagbar kombo! Den här kommer jag absolut att baka flera gånger i sommar- perfekta sommarkakan!

Bjuder på en liten mingelbild från middagen också!

/ Marika


Kommentarer
Postat av: Tilda

Den här måste jag ju prova att göra, jag som älskar marshmallow-fluff! :D

2011-06-06 @ 19:22:23
URL: http://flygirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0