Dumlemousse med nötbräck och hallon

 

I fredags bjöd jag över tjejerna för en helkväll med middag, vin, let´s dance och lite annat smått och gott! Till efterrätt smaskade vi i oss dumlemousse med nötbräck och hallon. Om ni, precis som jag, är helt galna i mousse och älskar dumle är detta verkligen något för er! Denna efterrätt blir bäst om du förbereder dagen innan, grädden måste nämligen bli helt kall, annars går den inte att vispa! Receptet kommer från matplatsen.


4 port
Mousse:
1 påse dumlekolor
3 dl vispgrädde


nötbräck:
4 msk strösocker
2 msk smör
en rejäl näve blandade nötter (tex mandel, hasselnötter och pekannötter)


Klipp dumlekolorna i bitar och lägg dem i en bunke dagen före du har tänkt äta mousset. Värm grädden i en kastrull och när den börjar koka så häller du den över dumlebitarna och rör tills allt har smält. Ställ in i kylen över natten.


Nästa dag
lägger du socker, smör och nötter i en stekpanna och steker på medelvärme. Rör försiktigt då och då. När sockret smält och börjar bli brunt häller du ut nötblandningen på bakpapper och låter svalna. Krossa det sedan grovt med kniv.


Ta fram dumlesmeten från kylen och vispa med elvisp till önskad konsistens. Lägg upp i dessertskålar och strö över nötkross och hallon.

 

Fredagsmys på hög nivå!!
/ Marika


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0