Avokadosoppa med mynta

 

Vad passar inte bättre än en rykande het soppa att värma sig med när det är så mörkt och kallt ute om kvällarna? Så här års tycker jag faktiskt det är riktigt mysigt att koka soppa! Den här soppan har fått värma våra magar några gånger under hösten.


4 port.
40g smör
6st salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
6 dl grönsaksbuljong
2 mogna avokado
2-3 potatisar
2-3 tsk citronsaft
En nypa rivet citronskal
Salt och peppar
3dl mjölk
1 ½ msk färsk mynta


Börja med att smälta smöret i en stor kastrull på svag värme. Hacka salladslöken och pressa ner vitlöken och låt det fräsa med några minuter under omrörning tills löken blir mjuk.

Strö sedan över vetemjölet och låt även det fräsa med i någon minut till under omrörning.

Tillsätt buljongen och koka upp på medelvärme. Låt det sjuda några minuter. Fortsätt så länge med att hacka avokadon och potatisen och riv citronskalet. Häll i avokado, potatis, citronskal och citronsaft i soppan. Smaka av med salt och peppar och låt soppan puttra på svag värme under lock tills potatisen blir mjuk.

Låt soppan svalna lite och häll sedan över den i en matberedare och mixa den slät och fin. Häll sedan tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt mjölken och hackad färsk mynta. Värm upp soppan till önskad temperatur och häll sedan upp soppan i skålar och garnera med myntaskott.


Har du ingen färsk mynta går det minst lika bra med torkad! Servera gärna soppan med nygräddade baguetter!


/Marika


Kommentarer
Postat av: Josefine

Det där lät jättegott Marika! Har tänkt göra avocadosoppa jättelänge, men det har inte blivit av. Nu måste ja ju prova din :)

2011-03-17 @ 13:19:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0