Tacopaj


I helgen var Elisabeth och Johanna hemma hos mig och tillsammans gjorde vi en riktigt god tacopaj. Vi såg också en bra film, Next three days som vi absolut kan rekommendera.


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 mask kallt vatten

1. Häll mjölet i en bunke.
2. Dela det kylskåpskalla mjölet i mindre bitar och häll det uppe i bunken tillsammans med mjölet.
3. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel, i en matberedare eller med fingrarna (det gjorde vi). Det skal bli en smulig massa.
4. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
5. Låt sedan degen få fasta till sig lite i kylskåpet eller snabbt i frysen om du inte har så gott om tid.
6. Tryck ut degen i pajformen, gör några hål i botten med en gaffel (för att degen inte ska spricka).
7. Förgrädda pajskalet i ca 15 min i mitten av ugnen på 225 grader.


Tacofyllning:
ca 400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
ca 1 dl vatten

1. Bryn köttfärsen i en stekpanna.
2. Blanda i påsen med tacokrydda i köttfärsen och häll i en skvätt med vatten. Elisabeth gjorde något smart, hon fyllde den tomma tacokryddpåsen med vatten och hällde i.
3. Fyll det förgräddade pajskalet med tacofyllningen och ha till sist på "täcket" (se nedan).


Täcke:
3 dl crème fraisch
ca 150 g riven ost
1 vitlöksklyfta
1 tomat

1. Blanda ihop crème fraischen med nästan all riven ost.
2. Pressa i vitlöksklyftan och rör om.
3. Fördela röran på tacofyllningen.
4. Skiva tomaten och lägg den på pajen.
5. Strö över den resterande osten.

Ställ in pajen i mitten av ugnen på 200 grader och låt den grädda i ca 20 min, eller tills pajen har fått en fin gyllenbrun färg. Ät och njut.

/Ida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0