Skagentoast

Förrätternas förrätt! (Recept kommer från en "allt om mat" tidning).


Skagentoast
1 ½ kg räkor med skal
½ citron
1 bit pepparrot (50g)
½ dl hackad dill
2 krm salt
1 krm malen vitpeppar
Vitt bröd (formfranska)
50 g smör

Majonnäs

2 äggulor
½ msk vitvinvinäger
½ msk senap
2 ½ dl rapsolja (jag hade bara matolja hemma, funkade hyfsat men tror man ska ta rapsolja ändå)
2 krm salt
1 krm malen vitpeppar

Garnering
Dill
Citron
Löjrom

Börja med majonnäsen: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt vitvinsvinägern och senap. Vispa ihop och tillsätt sedan oljan OBS! Droppa i oljan till en början och sedan i en jämn stråle. Detta ska ske under kraftig vispning. Smaksätt sedan med salt och peppar.

Skala räkorna och grovhacka ca 1/3 av dem.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet och pressa ut ca 1 msk saft i en skål. Skala och riv pepparroten fint. Blanda räkor, citronskal+saft, pepparrot och hackad dill. Vänd sedan ner detta i majonnäsen. Krydda med salt och peppar.

Skär bort kanterna på brödet och stek sedan brödet i smör tills det fått en gyllenbrun färg.

Lägg sedan upp skagenröran på en tallrik (skulle gå att forma som ägg men det gick inte så bra för mig!). Skär bröden på diagonalen och luta över röran. Toppa med dill, citron och löjrom.



/Elin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0