Cevapcici med panerad Halloumi och Hummus

Kreativiteten flödade och flera smaksensationer tillsammans skapade denna måltid, en riktigt fräsch sommarrätt.


Cevapcici
  • ca 500 g köttfärs
  • 1 påse Santa Maria Cevapcici kryddmix
Blanda samman och stek i stekpannan, några minuter på varje sida.

Panerad Halloumi
  • Halloumiost
  • Olivolja
  • Sesamfrön
Skär osten i skivor, doppa i olivolja och sedan i sesamfrön, stek i stekpanna, några minuter på varje sida - tills paneringen fått färg.
Hummus
  • 1 burk kikärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • knappt 1/2 dl olja (matolja/rapsolja/solrosolja - det ni har hemma)
  • salt, svartpeppar, citronpeppar, chilipeppar
  • lite turkisk yoghurt för att den inte ska bli så tjock (går även bra att späda med vatten om man hellre vill det)
Mixa alla ingredienser med mixerstav.

Det går även att pimpa upp hummusen med lite färsk persilja, eller lite färskpressad citron, eller lite hackad färsk röd chili - om man har det hemma.
Vill du inte testa alltihopa tillsammans så prova i alla fall att göra osten - den var galet god!

Smaklig måltid!

// Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0