Räkcoctail & Pecorinolax med romsås

Igår (lördag) blev det hux flux trerätters på menyn. Vi hittade en påse räkor (med skal såklart) i frysen och en stoooor laxfilé på Ica till superpris. Förrätten fick bli en 80-talsinspirerad räkcoctail bestående av:
  • Räkor
  • Mango
  • Avocado
  • Lime
  • Citron
  • Sambal Oelek
  • Cayennepeppar
  • Chilipeppar
Räkorna skalades, mangon och avocadon tärnades, limen och citonen klämdes i och resten smakade jag av med tills det var gott. Tycker det är så gott med lime och starka smaker ihop!



Till varmrätt petade vi in laxen i ugnen efter att ha gnidit in den med salt, peppar och ett lager färskriven Pecorino (det går nog lika fint med västerbottenost eller parmesan t.ex). Till det gjorde vi smörslungad potatis och en jättemumsig romsås som J rörde ihop:
  • En burk röd rom
  • 2 dl Creme Fraiche
  • Saften av en halv citron
  • Lite majonäs
  • Peppar
Det var även tänkt att vi skulle ha smörslungad sparris till, men vi glömde köpa det!


Och slutligen, efterrätten. Den har jag inte fotat, den såg inte så god ut, men det var den. Enkelt och smidigt: SIAs Mynta och Fikonglass toppad med Nötcreme! :)

Så avslutade vi kvällen med att titta på Toy Story 3, himla bra film!

/Josefine



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0