Lövbiffsgratäng



Har ni idétorka på vad ni ska laga för gott till kvällens middag?Lugn bara lugn,Jag har svaret!Här kommer ett tips på en supergod och festlig lövbiffsgratäng. Grundreceptet kommer från Bara en kaka till.blogspot.com men jag har ändrat om lite och här kommer min variant:

Gratäng:
300-400 g strimlad lövbiff (Färsk)
3 msk soya
2 msk kalvfond
2 pressade vitlöksklyftor
ca 12st  färska champinjoner
2 små gula lökar
1 hackad röd paprika

Sås:
4 dl matgrädde (För extra lyx, ta vispgrädde!)
1 msk mjöl till redning
ca 150 g cantadou färskost med smak av basilika och vitlök
timjan

grovmalen svartpeppar
lite salt

Potatis
Olivolja
Persilade
Flingsalt


Börja med att strimla lövbiffen och lägg den i en stor skål tillsammans med soya, fond och pressad vitlök. Låt den marinera en stund medan du förbereder resten av maten. Skär potatisen i klyftor och ringla över olivolja,persilade och flingsalt. Skjuts in i ugnen! 


Hacka grönsakerna och svampen och stek detta i lite smör. Lägg sedan paprikan, löken och svampen i botten på en smord ugnsfast form.


Lägg den råa, marinerade lövbiffen över grönsakerna. Köttet ska inte brynas innan! Det kommer att bli färdigt i ugnen sedan och blir jätte saftigt och gott. Det är det som är hemligheten mina vänner!

Nu är det dags att börja med såsen. Till den börjar man med att  koka upp grädden. Häll en liten skvätt av den kalla grädden i en liten rednings-shaker och skaka den tillsammans med mjölet, häll sedan redningen i den varma grädden. Ha i osten och krydda med timjan, salt och peppar. Låt såsen koka någon minut tills osten har smält ordentligt. Häll sedan såsen över det marinerade köttet och grönsakerna. 


Ställ in gratängen i mitten av ugnen på 225C i ca 25 minuter. Lägg eventuellt på lite aluminiumfolie mot slutet så att inte ytan bränns. Servera gratängen med klyftpotatisen och ett glas rött!


Ha en underbar lördag allesammans!

/Marika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0