Wienernougat


En krämig och god wienernougat som smakar extra ljuvligt såhär i juletider.


Wienernougat är en av mina absoluta favoriter i chokladväg och det blir jätte gott att baka egen. En riktig klassiker till gottebordet i jul!


Du behöver:
100 g flagad mandel
250 g nougat
100 g mörk choklad (Jag använde marabou premium 70%)

Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna på medelvärme och ställ den sedan åt sidan.


Dela nougaten och chokladen i små bitar och smält tillsammans på låg värme i mikron. (Alt. Smält i vattenbad.)


Blanda ner den rostade mandeln i nougat och chokladblandningen.


Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper och ställ svalt tills det stelnat. Skär sedan upp i lagom stora bitar.


Ät och njut!

/Marika


Kommentarer
Postat av: millashälsoblogg

Så gott, det ska jag nog prova

2011-12-07 @ 17:27:33
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0