Hallon- och chokladtryffel


Hoppas att alla har haft en fin jul med massa god mat och sötsaker. Till julafton gjorde jag dessa tryfflar som blev goda men mastiga. Det räcker att mumsa på en åt gången.


Ca 25 stycken

150 g färska eller frysta, tinade hallon
2 msk flytande honung
1/2 färsk vaniljstång
230 g mörk choklad 70 %
60 g mjukt smör
1 dl kakao


Mixa hallonen och sila bort kärnorna så att du får en puré. Värm upp hallonpurén, frön från urskrapad vaniljstång och honung i en kastrull. Samtigit har du finhackat chokladen och låtit den halvsmälta i ett vattenbad (en djup tallrik placerad ovanför en kastrull med varmt vatten). Häll hallonblandningen över den halvsmälta chokladen och rör ihop med en slickepott. Tillsätt det mjuka smöret och rör om igen. Häll upp tryffelsmeten i en låg form och låt stelna, helst i rumstemperatur. Annars först i rumstemperatur och sedan i kylen. Forma till kulor och rulla i kakao. Förvara i kylen.

Lycka till!
/ Ida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0