Fiskgratäng
En supergod fiskgratäng som ni måste prova.
3 portioner
450 g fryst torsk
1 tsk salt
1/2 pressad citron
50 g smör
1 vitlöksklyfta
2 dl smulat bröd
1 dl riven ost
1 dl persilja
2 tomater
Låt fiskblocket tina lite och skär sen fisken i ca 2 cm tocka skivor. Lägg ut blocken i en ungsfast form, salta och pressa över en halv citron. Täck formen men folie och låt fisken tillagas i 15 minuter på 225 grader. Under tiden smälter du smöret och blandar i en pressad vitlöksklyfta, det smulade brödet, osten och persiljan. Ta ut fisken och ta av folien. Lägg fiskblocken på rad och lägg i fyra tomathalvor i formen. Strö över brödblandningen och ställ in fisken i mitten av ugen igen i 15 minuter. Klart att serveras!
Vi åt fisken tillsammans med stuvad spenat och potatis.
Smaklig måltid!
/Ida
450 g fryst torsk
1 tsk salt
1/2 pressad citron
50 g smör
1 vitlöksklyfta
2 dl smulat bröd
1 dl riven ost
1 dl persilja
2 tomater
Låt fiskblocket tina lite och skär sen fisken i ca 2 cm tocka skivor. Lägg ut blocken i en ungsfast form, salta och pressa över en halv citron. Täck formen men folie och låt fisken tillagas i 15 minuter på 225 grader. Under tiden smälter du smöret och blandar i en pressad vitlöksklyfta, det smulade brödet, osten och persiljan. Ta ut fisken och ta av folien. Lägg fiskblocken på rad och lägg i fyra tomathalvor i formen. Strö över brödblandningen och ställ in fisken i mitten av ugen igen i 15 minuter. Klart att serveras!
Vi åt fisken tillsammans med stuvad spenat och potatis.
Smaklig måltid!
/Ida
Kommentarer
Trackback