Potatis- och purjolöksoppa
Supergod soppa som passar perfekt till både varma sommardagar och kalla höstkvällar.
Antal portioner: 2
Soppa:
200 g mjölig potatis
1/2 purjolök
1 msk smör
5 dl vatten
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
Tillbehör:
2 msk creme fraisch
en skiva bröd
en klick smör
1/2 vitlöksklyfta
1. Skala och skiva potatisen och skär purjolöken i tunna skivor.
2. Fräs potatisen och purjolöken i smöret i en gryta utan att det tar färg.
3. Tillsätt vattnet och smula i buljongtärningen.
4. Koka under lock tills potatisen är helt sönderkokt, 15-20 minuter.
5. Vispa soppan med en stålvisp tills den har fått en soppaktig konsistens.
Samtidigt som soppan kokar kan du göra ett gott litet bröd som tillbehör.
Precis som Elin har gjort här.
1. Skär av kanterna på valfritt bröd.
2. Stek brödet i en klick smör på inte så allt för hög temperatur tills den har fått fin färg.
3. Dela en vitlöksklyfta i två och stryk den över brödet.
När soppan skal ätas klicka i en sked creme fraisch för en liten extra touch.
Smaklig måltid!
/Ida
2. Stek brödet i en klick smör på inte så allt för hög temperatur tills den har fått fin färg.
3. Dela en vitlöksklyfta i två och stryk den över brödet.
När soppan skal ätas klicka i en sked creme fraisch för en liten extra touch.
Smaklig måltid!
/Ida
Kommentarer
Trackback