Kålpudding
Mumsig husmanskost!
½ kålhuvud (ca 1 kg)
2 dl vatten
3-4 msk sirap
Salt, peppar
Smör att steka i
400-500 g köttfärs
1 ägg
1 dl vatten
Salt, peppar
Skär vitkålen i små bitar. Stek i lite smör i en stor kastrull (så all kål får plats). Häll på vatten (inte allt på en gång), vattnet är till för att kålen inte ska brännas vid. När all kål blivit mjuk, häll på sirap, salt och peppar. Låt stå och småputtra en stund. Häll sedan av det mesta av vattnet som är kvar i kastrullen.
Blanda köttfärsen med ägg, vatten, salt och peppar.
Häll över hälften av kålen i en ugnsfast form. Bred sedan ut köttfärsröran jämnt över kålen och avsluta med resterande kål som ett lock på köttfärsen. In i ugnen, 200 grader ca 30-45 minuter. Lägg på folie mot slutet om det börjar bli bränt. Servera med kokt potatis, gräddsås och lingon! Mums!
/Elin
Hejja Elin!! Va bra du är på att uppdatera, härligt!!
Det går trögt i skolan vilket leder till noll inspirationskänsla när det kommer till maten, men snart så hoppas jag det vänder..