Tomatsoppa på norskt vis
Efter att ha bott många år i Norge kan jag bli riktigt sugen på norsk tomatsoppa ibland. Det är tomatsoppa med makaroner och ägg, barnsligt gott!
3 portioner
2 charlottenlökar
2 msk olivolja
1/2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 stora tomater
3 dl vatten
1/4 tärning hönsbuljong
2 msk cream fraiche
1-2 tsk socker
salt och peppar
kokta makaroner
hårdkokta ägg
Finhacka charlottenlöken. Häll olivoljan, löken och tomatpurén i en kastrull och fräs tills löken är blank och lite mjuk. Häll i de krossade tomaterna och låt det småkoka tills vätskan kokat bort, ca 10 minuter. Grovhacka tomaterna och häll i dem i kastrullen tillsammans med vattnet och buljongen. Låt det koka i ca 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer och häll sedan i cream fraichen. Blanda i sockret och smaka av med salt och peppar.
2 charlottenlökar
2 msk olivolja
1/2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 stora tomater
3 dl vatten
1/4 tärning hönsbuljong
2 msk cream fraiche
1-2 tsk socker
salt och peppar
kokta makaroner
hårdkokta ägg
Finhacka charlottenlöken. Häll olivoljan, löken och tomatpurén i en kastrull och fräs tills löken är blank och lite mjuk. Häll i de krossade tomaterna och låt det småkoka tills vätskan kokat bort, ca 10 minuter. Grovhacka tomaterna och häll i dem i kastrullen tillsammans med vattnet och buljongen. Låt det koka i ca 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer och häll sedan i cream fraichen. Blanda i sockret och smaka av med salt och peppar.
Under tiden som soppan gottar till sig på spisen kokar du makaronerna och äggen som skal serveras till soppan.
Smaklig måltid!
/ Ida
/ Ida
Kommentarer
Trackback