Köttgryta
Vad passar väl bättre än en värmande god köttgryta en kall söndag som denna? Det blev lite av en tager-vad-man-haver gryta men oj så gott det blev!
Vi hade dessa ingredienser:
ca 400 g nötkött, grytbitar
½ purjolök
1 gul lök
2 morötter
1 burk skivade champinjoner
Köttbuljong
2,5 dl grädde
1-2 msk Soya
Maizena till redning
Salt, peppar, persilade, vitlökspulver, vitpeppar
Smör att steka i
Potatis
Börja med att lägga köttet på en skärbräda, eller på ett fat. Krydda och gnid in kryddorna ordentligt i köttet. Stek på hög värme i lite smör tills köttet fått färg. Häll sedan på vatten och buljong och låt koka i drygt 1-1½ timme. Tillsätt sedan morötter, lök, purjolök och champinjoner, låt koka tills grönsakerna blivit lite mjuka (inte för mjuka!). Häll sedan i grädden och soya. Strö på maizena tills du får önskad konsistens på såsen. Servera med potatis :)
Går ju att servera med någon grönsak till också ;)
/Elin