Feta- och kaprisfyllda köttfärsbiffar
Ikväll bjöds det på feta- och kaprisfyllda köttfärsbiffar med avocadosallad och tzatziki hemma hos Gustafsson/Larsson.
Vi börjar med salladen. Instruktioner är överflödiga, men detta är vad jag hade i:
Avocado
Babyspenat
Cocktailtomater
Rödlök
Sharonfrukt
En liten liten klick Sambal Oelek
Ett par droppar citron
Olovolja
Salt & Peppar
Olovolja
Salt & Peppar
En sedvanlig tzatziki bestående av:
1 halv gurka (var noga med att krama ur nästan allt vatten när gurkan är riven)
1 dl lätt-creme fraiche
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Salt & Peppar
1 halv gurka (var noga med att krama ur nästan allt vatten när gurkan är riven)
1 dl lätt-creme fraiche
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Salt & Peppar
Och slutligen biffarna. Nu var det visserligen inte jag som gjorde själva biffarna, men det sägs här hemma att det var superenkelt. Blanda ihop ingredienserna, forma biffar, och stek tills de är klara (ca 3 minuter på varje sida).
3 portioner (matlåda till en person - mig!)
500 g köttfärs
En halv fetaost
1-2 msk kapris
1 ägg
Lite ströbröd
Salt & Peppar
Smaklig måltid!
/Josefine
En halv fetaost
1-2 msk kapris
1 ägg
Lite ströbröd
Salt & Peppar
Smaklig måltid!
/Josefine
Kommentarer
Trackback