Duchessepotatis
Ett roligt alternativ till vanlig klyftpotatis. Smakar gott och ser festligt ut.
(Recept från alltommat.se)
4port.
8-10st potatisar, medelstora
1-2msk smör
2st äggulor
2,5dl västerbottenost
1dl gräslök
½ tsk salt
svartpeppar, nymald
Koka potatisen mjuk och slå av kokvattnet. Riv osten och hacka gräslöken. Pressa potatisen och rör i smör, äggulor, ost och gräslök till ett mos. Krydda med salt och peppar. I samband med serveringen spritsar du moset till toppar på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och gratinerar topparna ca 8 minuter i 250° ugn.
Jag serverade min duchessepotatis till ugnsstekt färsk lax, gräslökssmörsås, sparris och coctailtomater.
/ Marika
Det här var verkligen supergott Marika. Men kan inte du lägga upp såsen också? :)
Vad kul att du tyckte om det! Jo visst,Självklart kan jag lägga ut såsen också!:-)