Kantarellsoppa
Här behövs inga ord, det bara måste smakas!
1 liter färska kantareller, ca 500 gram
1 gul lök
3 msk smör
1 dl torrt vitt vin
7 dl vatten
1,5 msk kantarellfond
2 dl grädde
0,5 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken och svampen i smöret i en kastrull. Rör i mjölet och häll på vinet, låt det koka i 2 minuter. Tillsätt sedan vattnet och kantarellfonden. Koka soppan på svag värme under lock i ca 10 minuter. Blanda till sist ner grädden och smaka av med salt och peppar.
Enkelt, gott och lite lyxigt!
/ Ida
1 gul lök
3 msk smör
1 dl torrt vitt vin
7 dl vatten
1,5 msk kantarellfond
2 dl grädde
0,5 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken och svampen i smöret i en kastrull. Rör i mjölet och häll på vinet, låt det koka i 2 minuter. Tillsätt sedan vattnet och kantarellfonden. Koka soppan på svag värme under lock i ca 10 minuter. Blanda till sist ner grädden och smaka av med salt och peppar.
Enkelt, gott och lite lyxigt!
/ Ida
Receptet kommer från arla.se
Kommentarer
Trackback