Bloggfesten: Smördegspiroger med västerbottenost, spenat och philadelphiaost
Till detta behövs:
5 smördegsplattor
250-300 g fryst bladspenat
1 ask philadelphiaost vitlök och örter
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm malen muskotnöt
1 dl riven västerbottenost
1 uppvispat ägg (till att pensla pirogerna)
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram spenaten och tina den. Ta även fram smördegsplattorna och låt de tina något.
Blanda spenaten, philadelphiaosten, västerbottenosten, vitlöken och malen muskotnöt. När smördegsplattorna tinat något, lägg de på ett bakplåtspapper och kavla ut de till ark. Dela arken i 4-6 kvadrater (eller hur ni vill- mina blev inte riktigt som piroger, snarare som små blommor som blommade ut i ugnen), men det är ju en smaksak hur man vill att de ska se ut. Lägg en klick med fyllning på varje och vik ihop. Lägg på en plåt och pensla med ett uppvispat ägg. Låt stå i ugn ca 15-20 minuter. Håll koll så de inte blir brända!
Psst! Ett tips är att inte kavla ut arken för mycket- de är goda när de är ganska små eftersom de blir ganska mäktiga!
Mycket gott!
/Elin