Bacon- och fetaostbiffar
Enkla och saftiga biffar som passar både till vardag och fest.
400 g nötfärs
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 msk finhackad lök
1 paket bacon
75 g fetaost
Blanda ströbrödet med mjölken och låt stå och svälla i 10 minuter. Tillsätt äggg, salt, peppar och löken. Rör ner färsen och arbeta ihop till en smidig smet. Skär baconen i fina små bitar och rör ner i smeten. Forma runda bollar av smenten som du sedan plattar ut. Lägg fetaost i mitten och fik över köttfärsen så att du får fina hela köttfärsbiffar (se bilden nedan). När det är dags för att äta steker du biffarna på medel-hög värme. De ska får en fin färg men inte bli torra. Ett tips är att steka med lock, då stannar fukten kvar hos biffarna.
Smaklig måltid!
/Ida
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 msk finhackad lök
1 paket bacon
75 g fetaost
Blanda ströbrödet med mjölken och låt stå och svälla i 10 minuter. Tillsätt äggg, salt, peppar och löken. Rör ner färsen och arbeta ihop till en smidig smet. Skär baconen i fina små bitar och rör ner i smeten. Forma runda bollar av smenten som du sedan plattar ut. Lägg fetaost i mitten och fik över köttfärsen så att du får fina hela köttfärsbiffar (se bilden nedan). När det är dags för att äta steker du biffarna på medel-hög värme. De ska får en fin färg men inte bli torra. Ett tips är att steka med lock, då stannar fukten kvar hos biffarna.
Till biffarna serverade jag couscous med steka grönsaker och tzatziki.
Smaklig måltid!
/Ida
Kommentarer
Trackback