Spenatsoppa
Spenatsoppa, ja antingen älskar man det eller hatar det- eller vad säger ni? Här hemma älskar vi det. Det är ju både fantastiskt lätt att göra och tar minimalt med tid. Perfekt en trött vardagskväll!
Detta behövs till ca 2 portioner:
250 g hackad, fryst spenat
1-2 msk smör
1 gul lök
2 msk mjöl
6 dl vatten
1 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
Salt, peppar
4 eller fler? Ägg
Koka önskad mängd ägg i 8 minuter.
Börja med att hacka löken. Fräs löken och den frysta spenaten i 1-2 msk smör. När det smält samman, pudra över mjölet.
Tillsätt sedan vattnet och smula i buljongtärningen. Låt koka i 10 minuter under lock. Rör då och då.
Tillsätt sedan grädden, salta och peppra och smaka av. Kör runt med en stavmixer en kort stund.
Skala äggen och dela i halvor. Servera med mjölk (och dagen till ära gjorde vi även vitlöksbröd).
Smaklig måltid!
/Elin
Kommentarer
Trackback