Grönpepparbiffar med rårakor
Förra helgen lagade jag grönpepparbiffar med rårakor, grönpepparsås och en fräsh sallad. Tyvärr glömde jag ta kort på det färdiga resulatet men oj så gott det blev. Verkligen något ni borde pröva.
4 portioner
BIFFAR
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar (efter smak)
100 g philadelphiaost
2 tsk grönpeppar
1 krm salt
RÅRAKOR
1 kg potatis
salt, svartpeppar
GRÖNPEPPARSÅS
1/2 gul lök
1 dl vatten
1 köttbuljong
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk grönpeppar
3/4 msk maizenaredning
soja
Blanda ihop nötfärsen, ägg, salt och svartpeppar. Dela färsen i fyra bitar och platta ut dem till rundlar som är ca 8 cm i diameter. Rör ihop philadelphiaost, krossad grönpeppar och salt. Fördela röran på biffarna. Forma färsen runt osten och nyp ihop kanterna ordentligt. Stek biffarna i smör på medelvärme.
Skala potatisen och riv den på den grova sidan av rivjärnet. Stek tre rårakor i taget i smör, salta och peppra med lite svartpeppar. Varmhåll rårakorna under tiden de andra steks genom att lägga dom i en ungsform som du sätter in i ugnen på 125 grader.
Hacka löken och stek i smör tills den blir mjuk och glansig. Häll i vatten och köttbuljongen och låt det koka i 5 minuter. Tillsätt krossad grönpeppar och grädde. Häll i maizena och koka några minuter tills såsen tjocknat.
Ett tips är att börja med att steka rårakorna, dem tar nämligen längst tid att steka.
Smaklig måltid allihopa!
/Ida
BIFFAR
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar (efter smak)
100 g philadelphiaost
2 tsk grönpeppar
1 krm salt
RÅRAKOR
1 kg potatis
salt, svartpeppar
GRÖNPEPPARSÅS
1/2 gul lök
1 dl vatten
1 köttbuljong
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk grönpeppar
3/4 msk maizenaredning
soja
Blanda ihop nötfärsen, ägg, salt och svartpeppar. Dela färsen i fyra bitar och platta ut dem till rundlar som är ca 8 cm i diameter. Rör ihop philadelphiaost, krossad grönpeppar och salt. Fördela röran på biffarna. Forma färsen runt osten och nyp ihop kanterna ordentligt. Stek biffarna i smör på medelvärme.
Skala potatisen och riv den på den grova sidan av rivjärnet. Stek tre rårakor i taget i smör, salta och peppra med lite svartpeppar. Varmhåll rårakorna under tiden de andra steks genom att lägga dom i en ungsform som du sätter in i ugnen på 125 grader.
Hacka löken och stek i smör tills den blir mjuk och glansig. Häll i vatten och köttbuljongen och låt det koka i 5 minuter. Tillsätt krossad grönpeppar och grädde. Häll i maizena och koka några minuter tills såsen tjocknat.
Ett tips är att börja med att steka rårakorna, dem tar nämligen längst tid att steka.
Smaklig måltid allihopa!
/Ida
Kommentarer
Trackback