Tapaskväll
Vi hade en riktigt mysig tjejkväll, där var och en fick ta med sig två tapas rätter. Detta var mina två bidrag.
Cevapcici:
ca 500 g köttfärs
1 påse Santa Maria Cevapcici kryddmix
Blanda samman och stek i stekpannan, några minuter på varje sida.
Tzatziki:
5-10 cm gurka
2-3 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar, ev lite citronpeppar
Riv gurkan, skala och hacka vitlöken. Blanda samman och smaka av med salt och peppar.
Du behöver:
2 tortillabröd
1 pkt mozarella
ca 5 skivor salami
lite olivolja att steka i
Gör så här:
Lägg ett tortillabröd underst, skiva mozarellan, lägg mozarella och salami på brödet. Lägg det andra brödet ovanpå. Häll några droppar olivolja i stekpannan och stek ”brödet” några minuter på varje sida, ta hjälp av en stekspade och vänd ”brödet”. Stek tills mozarellan smält. Skiva upp och avnjut varma/ljumma.
Det går bra att fylla ”brödet” med det som faller en i smaken – stark prästost, skinka och ruccola är en annan god kombination.
// Johanna
CEVAPCICI & TZATZIKI
Cevapcici:
ca 500 g köttfärs
1 påse Santa Maria Cevapcici kryddmix
Blanda samman och stek i stekpannan, några minuter på varje sida.
Tzatziki:
5-10 cm gurka
2-3 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
salt, svartpeppar, ev lite citronpeppar
Riv gurkan, skala och hacka vitlöken. Blanda samman och smaka av med salt och peppar.
MOZARELLA & SALAMIBRÖD
Du behöver:
2 tortillabröd
1 pkt mozarella
ca 5 skivor salami
lite olivolja att steka i
Gör så här:
Lägg ett tortillabröd underst, skiva mozarellan, lägg mozarella och salami på brödet. Lägg det andra brödet ovanpå. Häll några droppar olivolja i stekpannan och stek ”brödet” några minuter på varje sida, ta hjälp av en stekspade och vänd ”brödet”. Stek tills mozarellan smält. Skiva upp och avnjut varma/ljumma.
Det går bra att fylla ”brödet” med det som faller en i smaken – stark prästost, skinka och ruccola är en annan god kombination.
// Johanna
Kommentarer
Trackback