Caesarsallad med chilimarinerad kyckling
En underbart god caesarsallad med riktigt saftig och smakrik kyckling.
Inspiration till den här salladen har jag fått från tidningen Buffé. Förbered gärna kycklingen dagen innan och lägg i marinad över natten så blir den extra god.
För 4 personer
600g Kycklingfile
Marinad
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 msk torkad oregano
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 msk soja
Caesarsallad
Romansallad
pärltomater
gurka
1 påse vitt rostbröd (till krutonger!)
olivolja och persillade
Hyvlad eller riven parmesan till garnering
Dressing
1 dl grovt riven parmesanost
1 ägg
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk kapris
2 dl matolja
Dag 1: Stek kycklingen i ugn, salta och peppra. Lägg sedan kycklingen i marinaden över natten.
Dag 2: Mixa riven parmesan, ägg, citronjuice och kapris i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning.
Skär bort kanterna på rostbrödet och skär brödet i små fyrkanter. Rosta i en stekpanna på medelvärme i olivolja och persillade.
Blanda sallad, gurka och tomater och kyckling. Ringla dressing över. Strö över krutonger och riven parmesanost.
Ät och njut av en god sallad!
/Marika
Kommentarer
Postat av: Sabina
Godaste salladen!!
Postat av: milla
Så gott, en av mina favoriter har inte provat att marinera förut till denna sallad tack för tipset
Postat av: Ida
Vad gott det ser ut! Det skal definitivt provas :)
Trackback