Blueberry Cheesecake
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2508444/images/2011/bild-033_149403915.jpg)
- 300 g Digestivekex
- 150 g Osaltat smör
- 1 dl Strösocker
- 1 dl Majsmjöl
- 2 tsk Vaniljsocker
- 600 g Philadelphia
- 2,5 dl Kesella 10 %
- 3 st Ägg
- 1 dl Vispgrädde
- 200 g Vit choklad
- 1 dl Frysta blåbär
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Har man en vanlig ugn kan man täcka kakan med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2508444/images/2011/bild-037_149405110.jpg)
/Josefine
åh den här kakan bakade jag för första gången i somras och den hamnade snabbt bland favorit recepten, helt fantastiskt underbar! Är riktigt impad om du lyckas spara något till lördag hehe =)
Hej! Jag har precis hittat er sida. Det lilla jag har hunnit läsa gör mig mycket hungrig och jag ska prova många av recepten framöver.
Anledningen till att jag hittade hit var att jag googlade på laga mat i gasolugn. Jag och maken bor ute i Portugals glesbygd och har inte möjlighet att ha en elugn utan all mat måste lagas i en gasolugn.
Hittills har jag bara haft två spisplattor att laga mat på. Men eftersom vårt hus nu är färdigt kommer en hel gasolspis med fyra plattor och en ugn levereras hit på måndag eller tisdag. Jag har aldrig lagat mat i en gasugn innan och förstår att det kräver en heldel av tips och trix. Jag har noga antecknat tipset här ovan. Finns det mer tips och trix som du kan delge vore jag mycket tacksam.