Västerbottenmos
Till det finfina moset åt vi ryggbiff, smörstekt sparris och hemmagjord bearnaise, vilket jag också kan rekommendera (mycket godare än de man köper), men har inte så bra koll på hur den gjordes. Det står i Rutiga kokboken ;)
Du behöver (4 port):
- 1 kg potatis
- 2.5 dl crème fraiche
- 1 påse riven västerbottensost
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 knippe persilja, färsk
- 2 msk smör
- 0.5 dl mjölk
- Salt & Peppar
Gör såhär:
- Skala och skär potatisen i små bitar, koka tills den är mjuk
- Låt potatisen svalna något
- Tillsätt crème fraiche och rör ihop
- Tillsätt 1 dl västerbottenost, pressa i vitlök och rör ner ett knippe finhackad persilja
- Ha i smöret och mjölken
- Rör med elvisp tills moset är poröst och lagom komsistens
- Smaka av med salt och peppar
- Klicka i moset i portionsskålar, strö över lite västerbottenost och gratinera i övre delen av ugnen i ca 8-12 min, tills den fått gyllene färg
/Josefine
Kommentarer
Postat av: Renjävel
VästerbottenSost!!! ;-)
Postat av: Josefine
"Åh det verkar gott" heter det Karro ;)
Trackback