Tortellini med bacon och ädelostsås

Kvibille ädelost är min räddare i nöden! När inspirationen tryter och maten bör vara färdig helst för 10 minuter sedan, är detta mitt absolut enklaste och snabbaste recept för en supergod måltid!


 

Ingredienser: (4 portioner)

 

  • Tortellini (eller annan pasta efter smak)
  • Bacon
  • Matlagningsgrädde
  • Kvibille ädelost
  • Turkisk yoghurt eller creme fraiche

 

 

Gör såhär:

Klipp eller skär baconet i mindre bitar och knaperstek. Det går lika bra att byta ut baconet mot någon annan proteinkälla om man hellre vill det, strimlad kycklingfilé eller fläskkött till exempel.

 

Häll matlagningsgrädden i en kastrull och smula ner ädelosten, vispa tills osten smälter och ha i en klick turkisk yoghurt eller creme fraiche för lite härlig syrlighet i såsen. Ingen extra kryddning behövs osten ger en så god smak ändå. Låt såsen koka upp. Önskas en lite tjockare och krämigare sås så blanda lite vetemjöl med vatten och red såsen.

 

Koka pastan enligt anvisningar. I vanliga fall vill jag ha tortellinin fylld med Riccotta och spenat, men den var slut i butiken så det fick bli med ostfyllning istället. Det går även lika bra att ta någon annan pasta, färsk bandpasta smaksatt med tomat och spenat till exempel.

 

Blanda ihop pastan med baconet och såsen. Servera med en god sallad.

 

 

Smaklig måltid!

 

/ Johanna


Kommentarer
Postat av: David

=) Jag kan varmt rekommendera denna rätt till alla =)

2011-03-17 @ 15:47:18
Postat av: Ida N

Det där ser gott ut och verkar enkelt, måste prövas :)

2011-03-20 @ 22:04:03
Postat av: Josefine

Gjorde den här rätter igår, Johanna! Det var jättegott, tack för tipset!

2011-03-22 @ 09:27:44
Postat av: Johanna

Kul Josse =) Det är verkligen en favorit här hemma... Och osten är utmärkt att göra sås på, till en god köttbit med klyftisar, spetsa såsen med lite kalvfond för "köttigare" smak - så gott! Kvibille är verkligen min hjälte!

2011-03-22 @ 20:18:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0