Cakepops
Nu har jag två gånger lyckats med dessa supergoda Cakepops och tänkte därför dela med mig av detta enkla recept.. Efter ett första misslyckat försök har jag nu komponerat mitt eget.
Ingredienser:
70 gram Philiadelphiaost
1 pkt (154 g) Oreo kakor
100-150 g choklad
strössel eller annan dekoration
avklippta grillpinnar
Gör så här:
1. Börja med att mixa kakorna i en mixer tills de är helt finfördelade.
2. Blanda kaksmulorna med philadelfiaosten.
3. Rulla små bollar av smeten och låt dom stelna en stund i kylen eller lite snabbt i frysen. Var försiktig med att göra för stora bollar bara för då blir dom för tunga och ramlar av pinnen.
4. Smält lite av chokladen, antingen försiktigt i micron eller över ett vattenbad. Doppa ena änden av pinnen i den smälta chokladen och stick in den i bollen. Låt sedan chkoladen stelna en stund så att pinnen verkligen sitter fast. För att skynda på processen kan man sätta in dom i kylskåpet en liten stund.
5. Smält resten av chokladen och doppa oreopopsen tills bollarna är helt täckta. Sätt de färdigdoppade bollarna på ett bakplåtspapper och häll över valfri dekoration. Kom ihåg att strö över strösslet innan chokladen hinner torka.
6. Låt chokladen torka och förvara klubborna i kylskåpet tills det är dags för servering. Sen är det bara att njuta!
Dekoration av pinnar, strössel och typ av choklad går att göra i oändlighet. Har också hört att Ballerinas kladdkaka-kakor också skal vara gott. Dessa svenska cakepops gjorde jag till midsommarafton :)
/Ida
70 gram Philiadelphiaost
1 pkt (154 g) Oreo kakor
100-150 g choklad
strössel eller annan dekoration
avklippta grillpinnar
Gör så här:
1. Börja med att mixa kakorna i en mixer tills de är helt finfördelade.
2. Blanda kaksmulorna med philadelfiaosten.
3. Rulla små bollar av smeten och låt dom stelna en stund i kylen eller lite snabbt i frysen. Var försiktig med att göra för stora bollar bara för då blir dom för tunga och ramlar av pinnen.
4. Smält lite av chokladen, antingen försiktigt i micron eller över ett vattenbad. Doppa ena änden av pinnen i den smälta chokladen och stick in den i bollen. Låt sedan chkoladen stelna en stund så att pinnen verkligen sitter fast. För att skynda på processen kan man sätta in dom i kylskåpet en liten stund.
5. Smält resten av chokladen och doppa oreopopsen tills bollarna är helt täckta. Sätt de färdigdoppade bollarna på ett bakplåtspapper och häll över valfri dekoration. Kom ihåg att strö över strösslet innan chokladen hinner torka.
6. Låt chokladen torka och förvara klubborna i kylskåpet tills det är dags för servering. Sen är det bara att njuta!
Dekoration av pinnar, strössel och typ av choklad går att göra i oändlighet. Har också hört att Ballerinas kladdkaka-kakor också skal vara gott. Dessa svenska cakepops gjorde jag till midsommarafton :)
/Ida
Kommentarer
Postat av: Johanna
Åh vilken fin design Ida!! Och Cakepopsen var magiska =)
Postat av: Anonym
Vad fint du gjort Ida!! :D
Postat av: Anneli
Anmäl dig till Dagens Blogg!:D
Jag lottar ut 4 nya vinnare imorrn!:)
http://anneliih.blogg.se/2011/july/mandag-dagens-blogg.html#comment
Postat av: Amanda
Ser jättegott ut! :D
Nu är första frågestunden uppe på bloggen,
kika in och släng in en fråga vettja! :)
kram
Postat av: Niles
Men herre gud! Har aldrig sett någonting liknande som ser så gott ut!
Postat av: Karin
Får jag inte vara med längre nu när jag flyttat ;)
Postat av: Elin
Såklart att du får Karin, ska se till så Ida lägger till dig igen, skrivfelsnisse var nog framme :)
Trackback