Grillad lax

Nu när vi har passerat gott över halva sommaren har det blivit många grillkvällar och mycket kött har legat på gallret. För att variera grillningen lite valde jag i fredags att grilla lax i stället för kött.


1 laxfilé
1 stor morot
1/4 purjolök
4 skivor citron
citronpeppar
salt och peppar


1. Skiva morötterna till små pengar och hacka purjolöken.
2. Placera morötterna och purjolöken på ett ark med grillfolie, salta och peppra.



3. Skiva citronen och lägg dem över morötterna.




4. Placera tillsist laxfilén på toppen, peppra med citronpeppar.
5. Slut ihop foliet och gör ett litet knyte.

Har du tid över kan du gott låta laxen ligga och dra sig lite i kylskåpen annars är det bara att lägga knytet på grillen och låta det vara där tills laxen är genomstekt. Smarrigt, friskt och gott!

Tack för inspirationen Njål!
/Ida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0