Lövbiffsgratäng
Gratäng:
300-400 g strimlad lövbiff (Färsk)
3 msk soya
2 msk kalvfond
2 pressade vitlöksklyftor
ca 12st färska champinjoner
2 små gula lökar
1 hackad röd paprika
Sås:
4 dl matgrädde (För extra lyx, ta vispgrädde!)
1 msk mjöl till redning
ca 150 g cantadou färskost med smak av basilika och vitlök
timjan
grovmalen svartpeppar
lite salt
Potatis
Olivolja
Persilade
Flingsalt
Börja med att strimla lövbiffen och lägg den i en stor skål tillsammans med soya, fond och pressad vitlök. Låt den marinera en stund medan du förbereder resten av maten. Skär potatisen i klyftor och ringla över olivolja,persilade och flingsalt. Skjuts in i ugnen!
Hacka grönsakerna och svampen och stek detta i lite smör. Lägg sedan paprikan, löken och svampen i botten på en smord ugnsfast form.
Lägg den råa, marinerade lövbiffen över grönsakerna. Köttet ska inte brynas innan! Det kommer att bli färdigt i ugnen sedan och blir jätte saftigt och gott. Det är det som är hemligheten mina vänner!
Nu är det dags att börja med såsen. Till den börjar man med att koka upp grädden. Häll en liten skvätt av den kalla grädden i en liten rednings-shaker och skaka den tillsammans med mjölet, häll sedan redningen i den varma grädden. Ha i osten och krydda med timjan, salt och peppar. Låt såsen koka någon minut tills osten har smält ordentligt. Häll sedan såsen över det marinerade köttet och grönsakerna.
Ställ in gratängen i mitten av ugnen på 225C i ca 25 minuter. Lägg eventuellt på lite aluminiumfolie mot slutet så att inte ytan bränns. Servera gratängen med klyftpotatisen och ett glas rött!
Ha en underbar lördag allesammans!
/Marika
Ställ in gratängen i mitten av ugnen på 225C i ca 25 minuter. Lägg eventuellt på lite aluminiumfolie mot slutet så att inte ytan bränns. Servera gratängen med klyftpotatisen och ett glas rött!
Ha en underbar lördag allesammans!
/Marika
Kommentarer
Trackback