Smördegssnurror
Här kommer min andra rätt från tapaskvällen, fortfarande utan bilder tyvärr.
1 smördegsplatta
100 g brieost
1/2 dl hackad gräslök
1 äggula
Ta fram smördegsplattan ur frysen och låt den tina lite. Rulla ut plattan innan den har tinat för mycket, annars är det risk för att den kletar ihop sig. "Finhacka" brieosten och fördela ett jämt lager över smördegen. Strö sedan över den finhackade gräslöken. Rulla plattan till rullar igen och limma ihop skarvarna med en vispad ägggula. Låt sedan rullen stå kallt en stund innan den skivas i centermetertjocka skivor. Lägg dem ned på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda dem i ugen på 200 grader tills de fått en fin färg, ca 10 minuter.
/Ida
1 smördegsplatta
100 g brieost
1/2 dl hackad gräslök
1 äggula
Ta fram smördegsplattan ur frysen och låt den tina lite. Rulla ut plattan innan den har tinat för mycket, annars är det risk för att den kletar ihop sig. "Finhacka" brieosten och fördela ett jämt lager över smördegen. Strö sedan över den finhackade gräslöken. Rulla plattan till rullar igen och limma ihop skarvarna med en vispad ägggula. Låt sedan rullen stå kallt en stund innan den skivas i centermetertjocka skivor. Lägg dem ned på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda dem i ugen på 200 grader tills de fått en fin färg, ca 10 minuter.
/Ida
Kommentarer
Trackback