Kanderade brända mandlar


Brända mandlar hör julen till. Krydda med lite kanel för extra julsmak.


Du behöver:
2,5 dl sötmandel
1 3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten
1tsk kanel
ev. några droppar röd karamellfärg

Lägg ingredienserna i en kastrull och koka tills vattnet kokar bort och sockret blir torrt. (på rätt hög värme)Rör om då och då.

Fortsätt att värma tills sockret smälter igen så att de blir lite glansiga men sockret ska fortfarande ligga kvar som klumpar runt mandlarna. Fortsätt att röra om då och då.

Lägg över mandlarna på ett bakplåtspapper och separera dem med en kniv medan de svalnar.


Även fint att slå in i lite celofan som en "gå bort" present i jul. Blir garanterat uppskattat!


/Marika


Kommentarer
Postat av: milla

De här mandlarna är så goda

2011-12-21 @ 21:52:17
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Ida

Ikväll har det bränts mandlar för första gången här i huset :) Dom blev inte lika snygga som dina men väldigt goda!

2011-12-22 @ 19:31:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0