Cheesecake med citronsås
Min första cheesecake! Riktigt smarrig blev den om jag får säga det själv.
Botten
10 st digestivekex
100 g smält smör
Första fyllningen
2 paket philadelphiaost á 200g
3 st ägg
1,5 dl socker
Översta lagret
4 dl crème fraiche
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
Citronsås
3-4 msk färskpressad citronsaft
3/4 dl vatten
1 tsk maizenamjöl
1 äggula
1,5 dl socker
1 msk smör
Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Smula smula sönder kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en kakform med löstagbar botten. Grädda i 5-10 minuter. Ställ sedan åt sidan.
Första fyllningen: Skruva ner ugnen till 180 grader. Mosa philadelphiaosten noggrant med en gaffel. Blanda i äggen och sockret. Vispa runt till en röra. Fördela röran över den förgräddadekexbotten. Grädda i 18+ grader i ca 35 minuter, till dess kakan lyfter lite längs kanterna och i mitten. Låt den sedan kallna.
Översta lagret: Blanda crème fraiche, vaniljsocker och siktat florsocker. Bred ut smeten på den helt kalla kakan. Grädda i 180 graders ugnsvärme i 6-7 minuter, så att ytan stelnar nåogt. Låt sedan kakan kallna igen.
Citronsås: Blanda citronsaft, vatten, maizenamjöl, äggula och socker i en rostfri kastrull. Låt det sjuda upp försiktigt. Rör runt i såsen hela tiden tills den tjocknar något. Avsluta med att vispa ned kallt smör. Låt såsen svalna.
Tips från Elin: Lägg ungsfolie i botten av ugnen för det kan droppa en del när du gräddar kakan.
Servera cheesecaken med citronsåsen och passionsfrukt. Sen är det bara att njuta!
/Ida
Kommentarer
Postat av: Elin
GALET GOTT !!!!!
Trackback