Blåbärskladdkaka



Bjöd mina kollegor på denna kaka, blev MYCKET uppskattad :)


Här kommer en variant av kladdkakatyp. Lite krispigare yta och med blåbär istället för kakao. Så himla god!! Varning varning- farligt god smet! (receptet kommer från matplatsen)


Detta behövs:
200 g blåbär
120 g smör
2 1/4 dl socker
1 ägg
2 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att smälta smöret och låt det svalna. Smöra en pajform. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en egen bunke och rör sedan ner i äggsmeten. Tillsätt sedan smöret och blanda samman. Bred sedan ut smeten i formen och strö över blåbär. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme, men håll koll så kakan inte blir bränd, lägg i sådanafall över folie sista stunden.

Låt kallna i kylskåp och servera sedan med vaniljvisp.

/Elin

Kommentarer
Postat av: Ida

Ojojoj, det där ser gott ut hörredu! Kan blåbären vara frysta eller måste de vara färska?

2011-08-29 @ 16:10:46
Postat av: Elin

Mina var frysta! Går säkert bra med färska också!

2011-08-29 @ 20:00:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0