Blåbärskladdkaka
Bjöd mina kollegor på denna kaka, blev MYCKET uppskattad :)
Här kommer en variant av kladdkakatyp. Lite krispigare yta och med blåbär istället för kakao. Så himla god!! Varning varning- farligt god smet! (receptet kommer från matplatsen)
Detta behövs:
200 g blåbär
120 g smör
2 1/4 dl socker
1 ägg
2 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att smälta smöret och låt det svalna. Smöra en pajform. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en egen bunke och rör sedan ner i äggsmeten. Tillsätt sedan smöret och blanda samman. Bred sedan ut smeten i formen och strö över blåbär. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme, men håll koll så kakan inte blir bränd, lägg i sådanafall över folie sista stunden.
Låt kallna i kylskåp och servera sedan med vaniljvisp.
/Elin
Kommentarer
Postat av: Ida
Ojojoj, det där ser gott ut hörredu! Kan blåbären vara frysta eller måste de vara färska?
Postat av: Elin
Mina var frysta! Går säkert bra med färska också!
Trackback