Chili Con Carne
Efter all påskmat, påsktårta, bakverk, för att inte tala om allt godis som har slinkit ner de senaste dagarna är det rätt skönt att återgå till vardagen och laga lite god vardagsmat igen. Det här är en gammal favorit hemma hos oss som dyker upp på middagsbordet titt som tätt, om vi inte har ätit det på ett tag så kan jag riktigt längta efter det! Chili con carne är en perfekt vardagsrätt men den går även lätt att piffa upp genom att servera massa goda tillbehör till och då tycker jag den passar minst lika bra som helgmiddag!
4 port.
Smör (att steka i)
400-500 g nötfärs
2 gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 stor paprika
2st röd chili
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 förpackning krossade tomater
1 msk balsamvinäger
2 msk chilisås
spiskummin, salt, chilipulver,paprikapulver (eventuellt chiliflakes också!)
1 förpackning vita bönor i tomatsås
1 förpackning röda kidneybönor
Skala och hacka lök och vitlök och bryn det i lite smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den med löken.
Strimla paprikan fint och hacka chilin och ha i det i grytan. Tillsätt allt utom bönorna och låt koka under lock på svag värme i 15 minuter.
Tillsätt bönorna och låt grytan koka ca 5 minuter till. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och lite chiliflakes om mer hetta önskas. Vi brukar servera detta med ris gräddfil,nachochips och en god sallad!
/ Marika